Communicatieve vaardigheden

De belangrijkste basis voor een goede communicatie. Maak echt contact!!!

Echt contact maken met mensen is niet alleen het geven van een hand. Als men te maken krijgt met conflicten is de juiste aandacht erg belangrijk.
Luisteren is ook een communicatieve vaardigheid.
Luisteren is lastig maar voor een goede communicatie erg belangrijk. Inleven in de ander en zijn situatie. Het is echter wel belangrijk om eigen grenzen te bewaken. Door aandachtig te luisteren en de ander beter leren begrijpen kan inleving plaatsvinden. Naar elkaar luisteren is een goede basis om een prettig gesprek met elkaar te hebben.

Naast luisteren en een goed contact, zijn er natuurlijk heel veel gesprekstechnieken maar vooral in conflicten is het beheersen van je ego en bewaren van rust erg belangrijk.
 

Innerlijke rust

Makkelijker gezegd dan gedaan ! Vooral bij conflicten is het lastig om de balans te bewaren tussen ratio en emotie. In veel gevallen zal emotie overheersen en zakt ratio weg. Een goede balans tussen deze twee is een must om controle over het gesprek te houden. Via speciale programma's leren wij u de balans te houden en rust over te brengen.


Welke doelgroep we ook trainen, aan het einde van de dag krijgen we minimaal een glimlach terug . Dat is iets om trots op te zijn. De training communicatie is bestemd voor een ieder die te maken heeft met collega’s en  klantencontact in iedere sector van het bedrijfsleven of overheidsinstellingen.