Agressiemanagement

Omgaan met agressie; JE KRIJGT WAT JE GEEFT !

Veel mensen krijgen te maken met agressie. Een ieder met "klantencontact " loopt risico. Een klant van KOI beschreef het als volgt:

" Het is vooral een heel practische training. KOI leert mensen om te gaan met hun angst en geeft inzicht in eigen gedrag, en dat kan soms best confronterend zijn . Onze medewerkers hebben bijna dagelijks te maken met agressie van mensen op straat en KOI kan ze steviger in hun schoenen laten staan. Ze houden de deelnemers een spiegel voor want als je zelf onaardig bent heeft dat ook weerslag op je omgeving. INLEVEN IN DE ANDER, TOON BEGRIP EN SCHUIF DAT EGO EENS OPZIJ gaf de trainer aan ".
Dat betekent niet dat je geen grenzen mag stellen en het eens moet zijn met de ander.
 

Bouwmarkt manager Jan

"De reacties waren allemaal positief, ze begrepen nu waarom ik weleens handelde zoals ik het na de training ben gaan doen "

" Ze zijn dagelijks met de training bezig en het zou een eenheid kunnen worden"

' Dit is goed voor het groepsgevoel "

"Vroeger lieten we het maar en daar komt verandering in "

"KOI is echt met de mensen bezig en zij oefenen veel vaardigheden om het angstgevoel te reduceren. Als je jezelf niet veilig voelt blokkeren vaardigheden en neemt emotie de overhand. KOI geeft deelnemers een levensles mee wat dagelijks toepasbaar is.Bovendien wordt er veel gelachen en ik heb nog nooit iemand ontevreden weg zien gaan aan het einde van de training. Teambuilden kregen we er gratis bij ! "

De training is bestemd voor alle mensen die in hun functie te maken krijgen met spanningsvolle situaties of agressief gedrag. Het doel is het ontwikkelen van persoonlijke strategieen ter voorkoming van escalatie en beperking van persoonlijke schade alsmede vergroten van de mentale en fysieke weerbaarheid met betrekking tot agressie, intimidatie en geweldsdreiging. Wij creeren meer zelfvertrouwen en een betere houding en uitstraling wat zorgt voor pro actief handelen.

KOI is gericht op het ontwikkelen en bijscholen van medewerkers en kan een beter en veiliger arbeidsbestaan bieden.

Aan het einde van de training hebben deelnemers:

 • Meer kennis en inzicht in het herkennen van opbouw van spanning en  agressie bij de ander en bij zichzelf en hoe hier mee om te gaan.
 • Geleerd wat echt contact maken betekent.
 • Hebben deelnemers ontdekt hoe zij zich daadwerkelijk voelen bij dreigend geweld en wat ze dan van zichzelf laten zien aan de agressor.
 • Ontdekt wat ze zelf oproepen  kortom hoe zit het met hun ego.
 • Persoonlijke strategieën ontwikkeld ter voorkoming van escalatie en beperking van persoonlijke schade en is er meer bewustzijn van effect van eigen houding op dat van de ander.
 • Hun mentale en, indien nodig, eventueel fysieke weerbaarheid vergroot met betrekking tot agressief gedrag van de ander en geleerd eigen grenzen te bewaken.
 • Meer zicht op het belang van een effectieve aanpak van agressie en geweld.
 • Geleerd  dat het mijden van conflicten en agressie zorgt escalatie.
 • “Een stap naar voren gedaan”.
 • Geleerd op een bijzondere manier proactief gedrag te vertonen waardoor eerder gehandeld wordt.
 • Hun persoonlijk veiligheidsgevoel vergroot.
 • Geleerd dat een veilig gevoel, rust en proactief handelen zorgt voor uitstraling en zelfvertrouwen.
 • Geleerd dat ze met elkaar als team sterk zijn.
 • Op verzoek bij maatwerk fysieke vaardigheden geleerd die in uw discipline nodig zijn maar ook een middel om rust , stellen van grenzen en proactief handelen te bevorderen.